اثبات رشد و طریقه گرفتن حکم رشد؟

 

حکم حجر

 

سن رشد چیست؟

 

در قوانین و مقررات کشور ما سن 18 سالگی به عنوان سن رشد در نظر گرفته شده است. بدین معنی که اشخاص تا پیش از 18 سالگی غیررشید بوده و بدون اجازه ولی یا قیم خود حق تصرف در امور مالی خود را ندارند، اما به محض رسیدن به 18 سالگی، رشد افراد احراز شده و خودبه‌خود از حالت حجر خارج شده و مجاز به تصرف در امور مالی خود می‌شوند.

 

با توجه به این موارد، می‌توان نتیجه گرفت که اشخاص بالای 18 سال نیازی به صدور گواهی رشد ندارند، بلکه اشخاص زیر 18 سال در شرایطی خاص ممکن است خواستار اداره امور مالی خود به صورت مستقل باشند.

این افراد می‌توانند از دادگاه درخواست صدور گواهی رشد نمایند. با احراز شرایط لازم، دادگاه رشد فرد زیر 18 سال را تشخیص داده و اقدام به صدور حکم رشد برای وی می‌نماید.

شرایط صدور حکم رشد

 

همان طور که بیان گردید، ممکن است شخص زیر 18 سال به دلایل گوناگونی خواستار اداره امور مالی خود به صورت مستقل باشد. این فرد با ارائه دادخواست صدور گواهی رشد به دادگاه خانواده محل اقامت خود، از دادگاه درخواست صدور حکم رشد را می‌نماید.

 

برای اطلاعات بیشتر در مورد حکم حجر پدر اینجا کلیک کنید

حکم حجر

 

دادگاه دادخواست فرد را با توجه به وضعیت موجود بررسی نموده و در صورت احراز رشد فرد، برای وی گواهی رشد صادر می‌نماید. گواهی رشد بدین معنی است که این شخص، علی‌رغم اینکه هنوز به سن 18 سالگی نرسیده است، رشید محسوب شده و می‌تواند امور مالی خود را شخصاً اداره نماید.

 

فرد دادخواست صدور حکم رشد را بایستی به طرفیت سرپرست، ولی یا قیم خود تقدیم دادگاه نماید. در صورتی که فرد فاقد ولی یا قیم باشد، بایستی دادخواست صدور گواهی رشد به طرفیت دادستان تنظیم شود.

 

مراحل صدور گواهی رشد

 

پس از آن که شخص دادخواست صدور گواهی رشد را تقدیم دادگاه می‌نماید، دادگاه اقدامات لازم جهت احراز رشد فرد را آغاز نموده تا بتواند گواهی رشد را برای این شخص صادر نماید.

در گام نخست، دادگاه موضوع را به پزشکی قانونی ارجاع می‌دهد. کارشناس پزشکی قانونی معاینات بالینی و تخصصی لازم را انجام داده و با توجه به همین معاینات، نظریه کارشناسی خود در خصوص رشد فرد را صادر می‌نماید.

 

 

پس از وصول نظریه کارشناسی پزشکی قانونی، قاضی جلسه رسیدگی حضوری تشکیل داده و سؤالاتی جهت احراز رشد از فرد متقاضی صدور حکم رشد می‌پرسد.

بدین طریق، با توجه به پاسخ‌های فرد متقاضی نسبت به سؤالات و نظریه کارشناسی پزشکی قانونی، قاضی رشد فرد را احراز نموده و اقدام به صدور گواهی رشد برای فرد متقاضی می‌نماید.

 

مدارک مورد نیاز جهت طرح دادخواست صدور گواهی رشد

شایان ذکر است که فرد متقاضی صدور حکم رشد، بایستی مدارکی را نیز ضمیمه دادخواست خود نموده و تقدیم دادگاه نماید. این مدارک عبارتند از:

 

1. شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی (به طور کلی اسناد هویتی وی)

 

2. مدارک لازم جهت اثبات درخواست صدور حکم رشد، مثل استشهادیه محلی

 

3. فرم درخواست صدور گواهی رشد

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *